Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 758

Warning: Division by zero in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 992

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 805

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 825

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 854

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 805

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/skotsko.org/www/skotsko.org/lib/view/View.php on line 805
Anglie a Wales (fly and drive)

Anglie a Wales (fly and drive)

Warwick

Anglie a Wales (fly and drive)

Vydejte se s námi na cestu do historie Anglie a Walesu.
Navštívíte majestátní hrady, tajemná opatství středověká města a městečka a zapátráte i po legendárním sídle krále Artuše - mýtickém Avalonu.
Pro objednávku prosím zvolte termín zájezdu

POPIS ZÁJEZDU

Co je Fly and Drive zájezd?
Poznávací zájezd pro individuální cestovatele se zajištěnými službami - letenkou, hotely a
zapůjčením automobilu.
Váš itinerář je připraven tak, že vám nabízí možnost poznat nejzajímavější místa v dané destinaci, ale zároveň vám ponechává dostatek volnosti na vlastní přání a nápady, kam se zde ještě vydat.

Potřebné doklady k zapůjčením vozu:
- Platný řidičský průkaz
- Platební karta

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den:  Praha - Birmingham - Warwick (55 km)

V dopoledních hodinách odlet z Prahy  do Birminghamu. Vyzvednutí automobilu v půjčovně na letišti.

Warwick Castle - impozantní hrad, který patří mezi nejzachovalejší v Anglii.
Ubytování v oblasti Warwicku.

2.den: Stratford  - Raglan - Tintern - Bristol  (185 km)
Stratford up Avon - rodiště Williama Shakespeare,  - malebného historického městečko s typickými hrázděnými domky z 16. a 17. století.

Dále překročíme historickou hranici mezi Anglií a Walesem:
Tintern Abbey - majestátní opatství.
Raglan Castle - hrad, dobytý vojskem Olivera Cromwella po 10 týdnech obléhání.
Chepstow - tržní město s mohutným hradem.
Bristol - Město v anglickém hrabství Avon bývalo nejdůležitějším přístavem na západním pobřeží Anglie. Původně rybářské město, které by jako neztratilo nic z atmosféry starých časů. Město vystavěné v potu, prachu a krvi otroků, s nimiž se tu hojně obchodovalo. Z přístavu denně vyplouvaly desítky lodí s cílem objevit nové země a přivézt co nejvíce otroků. Díky tomu se Bristol stal v 17. století nejdůležitějším obchodním městem Anglie. Dnes však zdejší řeka Avon již není splavná pro velké námořní lodě. Nejvýznamnějšími památkami jsou katedrála z 12. stol., založená jako kostel Augustiniánského kláštera, a dále chrám St. Mary Redcliffe postavený ve 13.- 15. století. Bristol má i jedinečnou technickou památku - 80 m vysoký visutý most, překlenující hluboké údolí řeky Avon.
Ubytování v oblasti Bristolu.

3.den: Wells - Glastonbury - Bath (110 Km)
Glastonbury - kraj zahalený tajemstvím a opředený mýty o králi Artušovi, tajemný Avalon, kde byl údajně král Artuš s královnou Guinevere pohřben. Doporučujeme lehký výstup na GLASTONBURY TOR - na vrcholku 160 m vysokého kopce se tyčí památka - středověký kostel sv. Michala - domnělá brána do podsvětí.
Wells - okouzlující město pojmenované podle posvátného pramene sv. Ondřeje. Ve středověku byly pramenům přisuzovány léčivé vlastnosti. Doporučujeme prohlídku gotické katedrály, která byla postavena v letech 1175 až 1490. Wellská katedrála má řadu pozoruhodností, v interiéru se nachází arkáda, jejíž oblouk míří špičkou k podlaze, fasáda je zdobena stovkami soch, stavba má jednu z největších kolekci středověkého malovaného skla, tzv. vitrají. Jde o jedinečné dílo, které v mnoha ohledech nemá v gotickém umění Evropy obdobu.
Bath (UNESCO) - jedno z nejkrásnějších měst ve Velké Británii díky jednotnému architektonickému stylu. Navštívit musíte především  klášterní kostel Bath Abbey, pozůstatky římských lázní, náměstí The Circus a monumentální budovy na Royal Crescent, které jsou dílem architektů Johna Wooda staršího a mladšího. Od alžbětinské do georgiánské doby to bylo výletní místo pro bohaté, pro které tady vznikla řada architektonicky zajímavých staveb.

Ubytování v oblasti Bristolu.

4.den: Avebury -  Cheltenham - Birmingham - Praha (215 Km)
Avebury - unikátní megalitická památka zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO (megalitický kruh obdobný jako v Stonehenge).
Cheltenham - kdo má rád koně, ten jistě neodolá zastávce u proslulého dostihového závodiště.
V odpoledních hodinách odlet z Birminghamu zpět do Prahy.


ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • letenku Praha - Birmingham a zpět
  • palubní zavazadlo (8 kg)
  • 3x nocleh v hotelu 3*
  • 3x snídani
  • pronájem vozu na 3 dny
  • podrobný itinerář k trase zájezdu


ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

PHM a dálniční poplatky

místní poplatek (zpravidla 1-2 GBP / osoba / noc), platí se na recepci hotelu

POZNÁMKY

Při objednání zájezdu je potřeba uvést, kdo bude hlavním řidičem (tato osoba musí být zároveň i držitelem kreditní karty).


Cena za zájezd Fly and Drive je kalkulována pro 2 osoby. Je možné se ale zájezdu zúčastnit i jako jednotlivec. V tomto případě je k základní ceně účtován ještě příplatek, a to ve výši 50% ze základní ceny.  


Upozornění: Cena zájezdu se může změnit dle aktuální dostupnost a cen letenek a hotelů.


FOTOGALERIE

Pro objednávku prosím zvolte termín zájezdu

CK SLAN tour

SLAN tour jedním z nejstarších českých cestovních kanceláří - byla založena již v roce 1990 a od prvních dnů existence se zaměřuje na zájezdy za poznáním do zemí celého světa. Dlouhodobě se také zaměřujeme na poznávací zájezdy do netradičních destinací především v Asii a Jižní Americe.
Již od svého vzniku se také zaměřujeme na klasické pobytové zájezdy - katalog Dovolená u moře obsahuje pobyty a zájezdy do Chorvatska, Francie, Itálie a Španělska.
Od roku 1995, kdy se speciálně věnujeme zájezdům za sportem, využilo služeb CK SLAN tour více než 20.000 sportovních fanoušků, převážně z České republiky, ale také ze Slovenska, Švédska, Itálie, Německa, Maďarska, Polska i dalších zemí.
KONTAKTY CK SLAN TOUR:
  • tel.: (+ 420) 312522702
  • mob.: (+ 420) 604255018
  • e-mail: info@slantour.cz
  • web: www.slantour.cz

Skotsko

Skotsko je jednou ze čtyř zemí konstituční monarchie Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, která se nachází v severní části ostrova Velká Británie. Skotsko nabízí řadu zajímavostí, ať již středověké hrady a katedrály, megalitické památky, krásné přírodní scenérie, nebo skvělou Whisky.
Mezi nejzajímavější místa, které byste rozhodně při svých návštěvách neměli vynechat patří hlavní město Edinbourgh, nejkrásnější údolí ve Skotsku Glencoe, souostroví Orkneje, jezera Loch Ness či Loch Lomond, kaple Rosslyn či zámky Iveraray Castle a Glamis Castle.
SKOTSKO - ZÁKLADNÍ INFORMACE:
  • Rozloha: 78,772 km2
  • Počet obyvatel: 5,2 miliónu
  • Hlavní město: Edinburgh (420,000 obyvatel)
  • Národnosti: Keltové, Anglo-Sasové
  • Jazyk: Angličtina(úřední), Keltština
  • Hlava Státu: Queen Elizabeth II