Skotsko - Grand Tour 07.08. - 16.08.2017

Ring of Brodgar, kamenný kruh

Skotsko - Grand Tour 07.08. - 16.08.2017

Skotsko bez kompromisů! V rámci tohoto zájezdu vám chceme představit  nejatraktivnější místa, památky i turistické zajímavosti Skotska.
Vedle obvyklých turistických hitů jako je královský Edinburgh, jezero Loch Ness  či půvabné Glencoe vám nabídneme i místa a události, které obvykle v nabídkách jiných zájezdů nenajdete: Navštívíte proslulý dudácký festival Military Tattoo, projedete se vlakem Harryho Pottera, vstoupíte do Ztraceného údolí a poznáte i vzdálené tajemné souostroví  Orkney.
SLUŽBY Kapacita Cena
cena zájezdu Obsazeno 18990 Kč
PŘÍPLATKY Kapacita Cena
Pokoj 1/1 Volno 5490 Kč
2-lůžková kabina, cena za osobu Obsazeno 2250 Kč
komplexní pojištění Volno 500 Kč
jízdenka na vlak Harryho Pottera Obsazeno 1390 Kč
výlet Orkneye Volno 1990 Kč
Military Tattoo sektor 17 Obsazeno 1150 Kč
Military Tattoo sektor 1, 16 Obsazeno 1250 Kč
Military Tattoo sektor 2, 3, 4, 5, 13, 14 Obsazeno 1650 Kč
Military Tattoo sektor 8, 9 Obsazeno 1800 Kč
Military Tattoo sektor 7, 10, 11 Volno 2750 Kč
ODJEZDOVÁ MÍSTA Kapacita Cena
Praha Volno 0 Kč
Slaný Volno 0 Kč
Chomutov Volno 0 Kč
Beroun Volno 150 Kč
Plzeň Volno 200 Kč

POPIS ZÁJEZDU

S ohledem na podmínky vstupů do některých objektů ve Skotsku doporučujeme objednat některé vstupenky a časové rezervace  předem. Nabízíme balíček vstupenek "RSGU", který zahrnuje vstup do těchto objektů:

- Kaple Rosslyn

- Hrad Stirling

- Palírna whisky v Glen Ord

- Hrad Urquahart u jezera Loch ness 

PROGRAM ZÁJEZDU

1. den: Večer odjezd z ČR. Non-stop cesta přes Německo do Holandska.

2. den:
Ráno příjezd do Amsterdamu. Dopoledne prohlídka Amsterdamu, odpolední volno můžete využít např. k prohlídce slavného Rijksmusea se slavnou Rembrandtovou "Noční hlídkou", nebo k návštěvě brusírny diamantů. Večer nalodění na trajekt, kterým budete pokračovat do anglického Newcastlu. Ubytování v kajutách.

3. den:
Dopoledne vylodění v Newcastlu. Pokračování v cestě do Skotska a oblasti Edinburghu. Odpoledne zastávka u Rosslyn Chapel - krásná kaple z 15. století, údajné místo odpočinku Svatého grálu (film Šifra mistra Leonarda). Večer ubytování v hotelu v okolí Edinburghu.

4. den:
Ráno vyrazíme do mekky golfu, městečka St. Andrews na východním pobřeží Skotska. Budete moci obdivovat pozůstatky velkolepé katedrály z 12. století, i se projít po nejstarším a nejproslulejším golfovém hřišti.  
Dále zamíříme do královského Edinburghu. Procházka královskou mílí, návštěva hradu a večer možnost návštěvy představení Military Tattoo (fakultativně). Pozdě večer návrat na ubytování.

5. den:
Dopoledne prohlídka jednoho z nejkrásnějších hradů ve Skotsku - hradu Stirling a krátká návštěva památníku Williama Wallace (kdo neviděl film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli?). Poté zamíříme do malebné části Skotska - Trossachs s řadou krásných jezer. Naše trasa povede kolem jednoho z nejkrásnějších skotských jezer - Loch Lomond. Dále průjezd tajemným vřesovištěm Rannoch Moor a úchvatným údolím Glencoe, které je považováno za jednu z nejkrásnějších přírodních partií Skotska. Možná jej znáte z filmů "Harry Potter a vězeň z Azkabanu" nebo "Highlander" se Seanem Connerym v hlavní roli. Čeká nás nenáročná turistická vycházka (cca 1,5 hodiny, dle aktuálního počasí) do tzv. Ztraceného údolí. Nezapomeňte na vhodnou turistickou obuv a oděv! Později odpoledne dorazíme k prvním zálivům Severního moře. Po cestě se vám nabídne řada nádherných výhledů na západní pobřeží Skotska, jeho zálivy a ostrovy i na nejvyšší horu Skotska - Ben Nevis. Večer ubytování v oblasti Fort William.

6. den:
Ráno se vydáme z městečka Fort William k proslulému Glenfinnanskému  viaduktu, kde budete moci spatřit  i slavný vlak Harryho Pottera. Při této cestě se také zastávíte u Neptunových schodů. Neptunovy schody jsou soustavou osmi zdymadel na Kaledonském kanále, který spojuje západní a východní pobřeží Skotska. Dále krátká zastávka v městečku Arisaig, bývalém výcvikovém středisku speciálních jednotek, u památníku československých vojáků bojujících v Británii.).  Odpoledne pak zamíříte k jednomu z nejkrásnějších skotských středověkých hradů Eilean Donan Castle. Hrad patří mezi nejnavštěvovanější místa Skotské vysočiny. Večer ubytování v hotelu.

7. den:
Ráno zamíříme k jezeru Loch Ness. Zastavíme se u zřícenin hradu Urquhart Castle, místě nejčastějšího výskytu lochneské nestvůry. Kolem poledne návštěva palírny whisky v Glen Ord nedaleko Inverness.  Krátká zastávka v městečku Inverness. Odtud pak zamíříme dále na sever Skotska. Odpoledne dorazíme k jednomu z nejkrásnějších zámků skotské Vysočiny - Dunrobin  Castle, prohlídka zámku i zahrad. V podvečer ubytování  v hotelu v oblasti Lybsteru.

8. den:
Celodenní fakultativní výlet na souostroví Orkneye. Souostroví Orkneye je úchvatné především pro své rozeklané skalnaté pobřeží, ptačí rezervace a megalitické památky. Ráno přejezd do přístavu John Groats. Odtud trajektem do městečka Burwick na Orkneyích. Následuje autokarový okruh po ostrově, během nějž postupně navštívíte či uvidíte: Scapa Flow - proslulou námořní základnu britského válečného loďstva. Na jejím dně je potopeno přes 80 lodí německého námořnictva z doby 1. světové války. Italskou kapli - zajímavý architektonický výtvor, který postavili italští váleční zajatci během 2. světové války. Kirkwall - hlavní město Orkneyí s proslulou normanskou katedrálou z 12. století. Skara Brae - unikátně dochované město z doby bronzové. Cca před 5000 lety pohřbené pod nánosy písku a znovu objevené v polovině 19. století. Standing Stones Stenness - unikátní "stojící kameny", megalitická památka. Ring of Brodgar - kamenný kruh z doby bronzové, další z ostrovních památek UNESCO. Večer návrat trajektem zpět na kontinentální část Velké Británie. Noční non-stop přejezd do jižní části Skotska.

9. den:
Ráno zastávka v hraničním městečku Jedburgh, v kterém pobývala i Marie Stuartovna. Dopoledne příjezd do Newcastlu, prohlídka centra města, možnost návštěvy normanského hradu Castle Keep či prohlídka katedrály sv. Nicholase. Odpoledne nalodění na trajekt, ubytování v kajutách. Noční plavba do Holandska.

10. den:
Dopoledne vylodění v Amsterdamu. Pokračování v cestě přes Německo do ČR. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

ZÁKLADNÍ CENA ZAHRNUJE

  • doprava autokarem
  • trajekt Amsterdam - Newcastle a zpět
  • 5x nocleh
  • 3x snídaně (+2x za příplatek)
  • 1x večeře
  • 2x ubytování v 4-lůžkových kajutách na trajektu
  • služby průvodce CK

ZÁKLADNÍ CENA NEZAHRNUJE

  • komplexní pojištění 500 Kč
  • vstupy do objektů


Fakultativní výlety:

- Orkneye 1.990 Kč

- vstupenka na Millitary Tattoo

POZNÁMKY

Vstupné (orientačně): Edinburgský hrad - 16 GBP, hrad Stirling - 12 GBP, Wallace Monument - 9 GBP, hrad St. Andrews + kostel a věž, hrad a muzeum 8 GB, Eilean Donan - 8,50GBP Urquhard Castle 7 GBP, Loch Ness - muzeum a návštěvní centrum 7 GBP, Orkneye - Skara Brae - 7,10 GBP, 5,80 GBP senioři.


Military Tattoo (ukázka)




CK SLAN tour

SLAN tour jedním z nejstarších českých cestovních kanceláří - byla založena již v roce 1990 a od prvních dnů existence se zaměřuje na zájezdy za poznáním do zemí celého světa. Dlouhodobě se také zaměřujeme na poznávací zájezdy do netradičních destinací především v Asii a Jižní Americe.
Již od svého vzniku se také zaměřujeme na klasické pobytové zájezdy - katalog Dovolená u moře obsahuje pobyty a zájezdy do Chorvatska, Francie, Itálie a Španělska.
Od roku 1995, kdy se speciálně věnujeme zájezdům za sportem, využilo služeb CK SLAN tour více než 20.000 sportovních fanoušků, převážně z České republiky, ale také ze Slovenska, Švédska, Itálie, Německa, Maďarska, Polska i dalších zemí.
KONTAKTY CK SLAN TOUR:
  • tel.: (+ 420) 312522702
  • mob.: (+ 420) 604255018
  • e-mail: info@slantour.cz
  • web: www.slantour.cz

Skotsko

Skotsko je jednou ze čtyř zemí konstituční monarchie Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, která se nachází v severní části ostrova Velká Británie. Skotsko nabízí řadu zajímavostí, ať již středověké hrady a katedrály, megalitické památky, krásné přírodní scenérie, nebo skvělou Whisky.
Mezi nejzajímavější místa, které byste rozhodně při svých návštěvách neměli vynechat patří hlavní město Edinbourgh, nejkrásnější údolí ve Skotsku Glencoe, souostroví Orkneje, jezera Loch Ness či Loch Lomond, kaple Rosslyn či zámky Iveraray Castle a Glamis Castle.
SKOTSKO - ZÁKLADNÍ INFORMACE:
  • Rozloha: 78,772 km2
  • Počet obyvatel: 5,2 miliónu
  • Hlavní město: Edinburgh (420,000 obyvatel)
  • Národnosti: Keltové, Anglo-Sasové
  • Jazyk: Angličtina(úřední), Keltština
  • Hlava Státu: Queen Elizabeth II